2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

   Η πόλη της Καλαμάτας ανέκαθεν έχει να επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις σε διαγωνισμούς ρομποτικής, συμμετοχές σε διαγωνισμούς πειραματικών διατάξεων και στην οργάνωση δράσεων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία αποστολές και έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχή πειράματα.

Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο πως οι μαθητές της πόλης μας έχουν την όρεξη, την δυνατότητα και μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα στον τομέα της ρομποτικής, των ευφυών συστημάτων και των νέων τεχνολογιών. Έχουν τη δίψα για γνώση και έρευνα αλλά και να ανακαλύψουν σε πειραματικό επίπεδο νέες  εφαρμογές της ρομποτικής.

   Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως άλλωστε οφείλει, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στη μαθητική κοινότητα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς ιδίους πόρους, όχι μόνο για τη συντήρηση, αλλά και για τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών και της μαθησιακής διαδικασίας.

   Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να «φέρει» κοντά στους νέους της πόλης μας τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτόμες δράσεις οι οποίες θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε διάφορους τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, τα αποτελέσματα της οποίας έχουμε αρχίσει να βιώνουμε καθημερινά, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, με την τελική του φάση στην οποία έλαβαν μέρος 250 μαθητές και καθηγητές, χωρισμένοι σε 24 ομάδες, με τεράστια οφέλη στους νέους της πόλης μας, εξαιτίας του περιεχομένου της.

    Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως για την δράση αυτή ο Δήμος Καλαμάτας βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον μεγαλύτερο διαγωνισμό για τους Ο.Τ.Α. «Best City Awards», αποτέλεσμα που απορρέει από την εξαιρετική συνεργασία με τον κλάδο των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων.

   Ο Δήμος Καλαμάτας ορμώμενος από τη επιτυχία της ανωτέρω διοργάνωσης, την χαρά των συμμετεχόντων, αλλά και ως συνέχεια του προγραμματισμού του, διοργανώνει στις 12-13 Μαΐου του 2023 μια διπλή δράση που αποτελείται από το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων.

Συμμετέχοντες φορείς

© 2022-23 ClimateTechKalamata