Το συνέδριο

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ | 12-13 Μαΐου 2023

«Κλιματική Αλλαγή
και Νέες Τεχνολογίες»

Διπλή Δράση Καινοτομίας του Δήμου Καλαμάτας που αφορά στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων και Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες»

Η διπλή αυτή δράση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο δράσεων του Δήμου Καλαμάτας για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και των νέων, καθώς και στις δράσεις
που απορρέουν από τη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030”.

Εκτός από την ανάπτυξη και εξέταση πλήθους επιστημονικών θεμάτων, στόχο του συνεδρίου αποτελεί επίσης η επαφή των νέων με τεχνολογίες αιχμής, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη διαμόρφωση συγχρόνων και ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή πόλεων.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πως θα έρθετε

Η Καλαμάτα συνδέεται οδικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των αυτοκινητοδρόμων «Ανατολική Οδός Πελοποννήσου», «Ολυμπία Οδός» και «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Η απόσταση για την Αθήνα είναι 239 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά περίπου.

Η δε απόσταση για τη Θεσσαλονίκη είναι 715 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί 6,5 ώρες περίπου.

Χώρος διεξαγωγής

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος, Αριστομένους 95 στην Καλαμάτα.

Υποστηρικτές

Μέγας Υποστηρικτής

Αργυρός Υποστηρικτής

Χάλκινοι Υποστηρικτές

Υποστηρικτές

Οργανωτική Επιτροπή

Κώστας Βασιλάκης

Κώστας Βασιλάκης

O Κώστας Βασιλάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο “Πληροφοριακά Συστήματα” και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας. Έχει λάβει το πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το διδακτορικό του από το ίδιο τμήμα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 230 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ευρωπαϊκά έργα Foresight, Cyber-Trust και Crosscult, καθώς και τα εθνικά έργα TripMentor, Rehabotics, ENIRISST, ENIRISST+ και PaloAnalytics. Είναι κριτής σε πολυάριθμα επιστημονικά περιοδικά και έχει μετάσχει σε επιτροπές προγράμματος πολλών συνεδρίων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πληροφοριακά συστήματα, τα συστήματα συστάσεων, την αρχιτεκτονική συστημάτων, την τεχνολογία λογισμικού και την πολιτισμική πληροφορική.
Βασίλης Διονυσόπουλος

Βασίλης Διονυσόπουλος

Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Καλαμάτας από το 2011. Έλαβε το πτυχίο του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και το Μεταπτυχιακό του δίπλωμα με τίτλο «Επεξεργασία Πληροφορίας και Νευρωνικά Δίκτυα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου). Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει δουλέψει σαν μεταπτυχιακός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου), σαν Προγραμματιστής Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας στην εταιρεία British Airways και σαν Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού στην εταιρεία Nortel Networks. Έχει συμβάλλει σημαντικά στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το σχεδιασμό και υλοποίηση έργων «έξυπνης» πόλης. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της I.E.E.E. και της A.C.M.
Φώτης Ασημακόπουλος

Φώτης Ασημακόπουλος

Ο Φώτης Ασημακόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην “Επιστήμη Υπολογιστών”, από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κατεύθυνση στα Ευφυή Συστήματα Αστικού Ιστού (Smart Cities) καθώς και συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Καλαμάτας σε θέματα Ψηφιακής και Τεχνολογικής Αναβάθμισης του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης διαθέτει εξειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) και έχει διατελέσει μέλος της οργανωτικής ομάδας του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων ως Υπεύθυνος Σχεδιασμού & Υλοποίησής του, καθώς και του Διαστημικού Μαθητικού Προγράμματος Καλαμάτας.
Βασίλης Παπαευσταθίου

Βασίλης Παπαευσταθίου

Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, MSc Αρχιτεκτονική / Πολεοδομία και στην Σχολή Τεχν. Εφαρμογών του ΕΑΠ στον MSc Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Είναι συνιδρυτής της διεπιστημονικής ομάδας Εύ-τόπος, που διοργάνωσε την έκθεση Φαντάσου την Πόλη: Καλαμάτα 2015 και ασχολείται με την ανάδειξη του δημόσιου χώρου και του οικιστικού περιβάλλοντος και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες, όπως το Κalamatamove, μια διαδραστική πλατφόρμα μετακίνησης ΑμεΑ στην Καλαμάτα και των Φωνών μέσα από τα Κτήρια, της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων καταγραφής και ανάδειξης των κτηρίων της Καλαμάτας
Αθανάσιος Μάκιος

Αθανάσιος Μάκιος

Πτυχιούχος Φυσικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια ως διαχειριστής υπολογιστικών συστημάτων σε μεγάλα μηχανογραφικά κέντρα στην Αθήνα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζομαι ως Περιβαλλοντικός Διευθυντής στην οικογενειακή επιχείρηση «ΚΛΗΜΗΣ» με έδρα την Καλαμάτα, και είμαι υπεύθυνος για όλες τις διαδικασίες που αφορούν τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO της εταιρείας. Επίσης, είμαι μέλος της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού και συντονιστής στον άξονα της κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας στην “Αποστολή” (Mission) της πόλης της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2030.

Lorem ipsum

What Customers Think About Us?

Συμμετέχοντες φορείς

© 2022-23 ClimateTechKalamata